Alle artikelen op een rij NEWS DESK VAN BUREAU BEN

BEN'S NEWS DESK

BEN’S NIEUWSARCHIEF

Een verzameling verhalen, ideeën, opmerkelijkheden en andere zaken die Ben opvallen tijdens zijn werkzaamheden als communicatie manager.

NieuwsberichtVersterking voor Bureau Ben

Bureau Ben heeft zich tijdelijk versterkt met Thijs Menting. Hij studeerde filosofie en promoveert aan de Universität Potsdam. Tijdens zijn studie volgde Thijs journalistieke opleidingen. Hij schreef onder andere voor de Groene Amsterdammer, ..

LEES VERDER
april 13
NieuwsberichtBeter samenwerken met een identiteit

Het is resultaat van een goede identiteit is dat je beter samenwerkt met klanten, partners en andere stakeholders. Helaas is de identiteit van de organisatie is voor velen een ongrijpbaar iets. Daar is wel wat aan te doen. Identiteit is een ..

LEES VERDER
maart 02
NieuwsberichtSuccesvol blijven…

Veranderingen in onze wereld gaan snel, zeker bij de marketingcommunicatie en sales. Wat gisteren nog uitstekend werkte is vandaag passé. Om succesvol te blijven is een optimaal samenspel van communicatie en sales essentieel. Vroeger verkocht ..

LEES VERDER
januari 15
NieuwsberichtMet samenwerken kom je verder

Wie het woord ‘samenwerken’ laat vallen, krijgt Ben Menting enthousiast. ‘Mijn doel is om samen verder te komen’, zegt de communicatiestrateeg. Vanuit Bureau Ben is zijn bijdrage: strategisch communicatieadvies. Het communicatievak is ..

LEES VERDER
december 05
NieuwsberichtDe route naar succes

Ondernemers zoeken altijd naar wegen om de toekomst van het bedrijf zeker te stellen. Innoveren, investeren en groeien zijn de aangewezen manieren. Er is nog een andere weg die leidt naar succes. Strategische communicatie. Hiermee heb je het ..

LEES VERDER
september 28
NieuwsberichtGeen verhaal zonder doel

Als je zakelijk communiceert wil je iets bij mensen bereiken. Op z’n minst aandacht krijgen en graag ook een boodschap overbrengen. Een slimme tip is dan ook, zorg dat je een doel hebt als je communiceert. Op de verjaardag neemt jouw schoonzus ..

LEES VERDER
augustus 24
NieuwsberichtCommunicatie Plus, een uitvinding voor ondernemers

Als startende ondernemer heb ik jaren geleden trainingen gevolgd op het gebied van acquisitie. Elke ondernemer weet natuurlijk dat acquisitie van levensbelang is voor zijn of haar bedrijf: geen klanten, geen omzet, dus ook geen bedrijf. Het viel ..

LEES VERDER
augustus 14
NieuwsberichtHet communicatieplan is passé, leve de communicatie-scrum

Veel ondernemers zijn gewend om te werken met een communicatieplan. Dat is verleden tijd. Je zult het zonder moeten doen. Het communicatieplan is passé en begraven. Zand erover. We leven in de tijd van internet en Twitter. Facebook rules the ..

LEES VERDER
mei 02
NieuwsberichtBereik meer met een goed verhaal

De kunst van goede communicatie is de ander bereiken met jouw boodschap. Als dit jou lukt en je bovendien in staat bent een boodschap te bedenken die iets teweeg brengt, dan heb je veel in handen. Ik leg je uit wat daarbij komt kijken. Wat ik je ..

LEES VERDER
april 07
NieuwsberichtTotaly different communiceren

Ik pak het totaly different aan. Als je mij vraagt om een communicatieplan krijg je er geen, maar een A-viertje met een schema. Ik praat minder over een doelstelling, maar meer over visie. Ik bezorg je geen goed imago maar beter contact met je ..

LEES VERDER
maart 10
NieuwsberichtRendement van goede communicatie is enorm

Met goede communicatie vergroot je het rendement van het bedrijf. Deze stelling durf ik als communicatieman met een gerust hart aan. Het omgekeerde is ook waar. Slechte communicatie gaat ten koste van een bedrijf. Er wordt heel wat geld over de ..

LEES VERDER
februari 25
NieuwsberichtMeesterlijke brief van Wiebes

Communicatiespecialisten hameren altijd op heldere taal en een goede opbouw van de tekst. Vandaag laat ik zien wat dit inhoudt. Hieronder staat een brief van staatssecretaris Wiebes over de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsreslaties. Deze is ..

LEES VERDER
januari 27
NieuwsberichtDieren hebben recht op een goed leven

‘Ik wil echt niet dat dit bestaat’, roept een meisje uit wanhoop op de Facebookpagina van 269life, een extreme actiegroep van veganisten die zich ten doel stelt alle dieren te bevrijden. De veehouderij moet volgens hen de wereld uit. Ze ..

LEES VERDER
november 21
NieuwsberichtHappiness of pigs

‘Ik heb met de varkenshouderij op zich geen probleem, maar wel met de manier waarop we soms met de dieren omgaan.’ Dit zei Richard Hölscher, directeur van het Duitse bedrijf H+L dat stalinrichting maakt voor de varkenshouderij. Ik denk er ..

LEES VERDER
november 06
NieuwsberichtHappiness of Pigs

Heel voorzichtig zoekt hij een plekje tussen zijn soortgenoten en vlijt zich vergenoegd tussen twee warme lijven van de dames waar hij gisteren ook tegenaan mocht liggen. Hij is moe. Het was even wachten voor de sorteerder voordat hij de ..

LEES VERDER
oktober 15
NieuwsberichtGratis boekje met schrijftips voor brieven en e-mail

Als Bureau Ben help ik mensen en organisaties effectief te communiceren zodat ze betere resultaten behalen. Echter, aan een deel van de communicatie kan ik geen aandacht besteden. Vrijwel iedereen schrijft namelijk zelf zijn brieven en e-mail. ..

LEES VERDER
september 05
NieuwsberichtDierwelzijn breekt door in de varkenshouderij

Er moet nog veel gebeuren, maar geleidelijk aan breekt dierwelzijn door in de varkenshouderij. Er zijn twee doorslaggevende redenen: beter welzijn wordt betaald en er worden innovatieve diervriendelijke houderijmethoden geïntroduceerd. ..

LEES VERDER
augustus 31
NieuwsberichtBureau Ben in de Graansilo

Bureau Ben werkt voortaan in Wehl. Graansilo Wehl – Raphaelstraat 1 – 7031 BA WEHL benmenting@bureauben.nl 06 137 25 953 bureauben.nl..

LEES VERDER
augustus 22
NieuwsberichtDoelgericht klanten zoeken als je weet wie je bent

Ik val met de deur in huis. Trekt jouw bedrijf doelgericht klanten aan met merkgeoriënteerde communicatie of op basis van een identiteit? Nee, veel bedrijven weten niet precies wie ze zijn en vertellen een vaag verhaal. Doet jouw bedrijf dat ..

LEES VERDER
juli 25
NieuwsberichtEen goede naam is goud waard

Niets kan een ondernemer meer plezieren dan een klant die binnenstapt en vol vertrouwen een opdracht geeft of een bestelling plaatst. De vreugde is nog groter als blijkt dat hij of zij dat doet op basis van het goede imago van het bedrijf. Met ..

LEES VERDER
juli 19
NieuwsberichtKnarsende varkensboeren

Een collega zei altijd, het knarst, als iemand met iets nieuws bezig is en het loopt nog niet zo lekker. De persoon en de nieuwigheid moeten aan elkaar wennen. De varkensboeren knarsen ook. Ze liggen al jaren overhoop met dierenwelzijn. ..

LEES VERDER
juli 07
NieuwsberichtWe are here to help

Of je wilt of niet, iedereen heeft een imago. Deze imago’s kloppen over het algemeen aardig goed. De buurvrouw twee huizen verderop, is een regelrechte kenau. Ze snauwt vaak, haar man zit onder de plak en als het even kan loop de iedereen met ..

LEES VERDER
juli 05
NieuwsberichtVeelzijdig appen

Het is zeer waarschijnlijk dat je tot de tien miljoen Nederlanders behoort die WhatsApp gebruiken. De app is echt handig, daarom maken zoveel mensen er gebruik van. Hoe goed de app ook is, ze leidt ook nogal eens tot irritaties. Ik maak ..

LEES VERDER
juni 13
NieuwsberichtAngst voor de media is niet nodig

‘Hoe gaan we om met media? BNN-VARA belde of we willen meewerken aan een uitzending over onze sector. Zullen we dat doen?‘ ‘Nee.‘ ‘Hoezo nee?‘ ‘Dat doen we niet.‘ ‘En waarom niet?‘ ‘Journalisten doen wat ze willen; ze zijn ..

LEES VERDER
mei 31
NieuwsberichtOp zoek naar een kleinigheidje

Heb  jij dat ook wel eens? Je bent op zoek naar iets, vaak een kleinigheidje, een telefoonnummer of e-mailadres. Je hebt een lap tekst voor je op het beeldscherm staan en je kunt het niet vinden. Je klinkt nog eens naar een andere pagina, nee ..

LEES VERDER
mei 24
NieuwsberichtBijeenkomst mèt inhoud

Ik heb het vaker meegemaakt: iemand organiseert een bijeenkomst, een workshop, symposium of presentatie en daar is hij hartstikke druk mee. De zaal, koffie, gebakskeuze, uitnodiging, drankjes, give-away, bloemen, geluidsinstallatie, het juiste ..

LEES VERDER
mei 03
NieuwsberichtCrisis what crisis

Er gebeurt iets vreselijks, een milieuramp, een vleesfraude, een opstand van actievoerders. Het wordt gepubliceerd en vaak genoeg reageren directies daar op domme wijze op, crisis, what crisis? Zo weinig mogelijk aandacht aan besteden, ontkennen ..

LEES VERDER
april 07
NieuwsberichtKeep it simple

Toen de zorginstelling Zuidwester een naam voor een nieuwe afdeling voor mensen met beperkingen moest kiezen, werd het Eigenz. De directie wilde een naam, die lijkt op eigenzinnig, om aan te geven dat de mensen van de die afdeling wel wat ..

LEES VERDER
april 07
NieuwsberichtHet belang van een goed imago

Is het belangrijk wat mensen van je denken? Ik hoop dat je zegt, wel belangrijk, want wat mensen van je denken is doorslaggevend. Kun je daar wat aan doen. Ja, maar eerst kijken we naar het belang van een goed imago. Gerard koopt een nieuwe ..

LEES VERDER
april 06